Giriş Kayıt

David Lynch, 2000'lerin Başında Çektiği Web Dizisi Rabbits'in İlk Bölümünü Paylaştı


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 10 Haziran 2020 16:16

438 

resim

David Lynch, 2000’lerin başında çektiği web dizisi Rabbits’in ilk bölümünü paylaştı. Ayrıca hava durumu raporu verdiği bir videoda, Normandiya Çıkarması’nda bir Alman askeri olduğu tuhaf rüyasını anlattı.

Karantina sürecini Los Angeles’taki evinde geçiren usta yönetmen David Lynch, verdiği bir demeçte bu süreçte yeni bir film yazmadığını söylemiş olsa da, bu süreçte yaratım sürecine hiç ara vermedi. Bir yandan evindeki atölyesinde marangozluk işleri ile uğraşan Lynch, bir yandan da YouTube kanalından ilginç videolar yayınlamaya devam ediyor.

Karantina sürecinde, 10 yıl önce bıraktığı hobisine geri dönerek Los Angeles’taki hava durumunu anlattığı yeni videolar çekmeye başlayan usta yönetmen, 2015 yılında yazıp yönettiği Fire (Pozar) isimli kısa filmini ilk defa dijital ortamda gösterime açtı.

David Lynch Theater adını taşıyan YouTube kanalında ilginç paylaşımlar yapmaya devam eden Lynch, bu kez de 2000’lerin başında çektiği web dizisi Rabbits‘in ilk bölümünü yayınladı. İlk olarak 2000’lerin başında usta yönetmen internet sitesi üzerinden yayınlanan Rabbits, insan görünümlü tavşanlara odaklanıyor. Yayınlanan ilk bölümün oyuncu kadrosunda Scott Coffey, Laura Elena Harring ve Naomi Watts yer alıyor.


Lynch’in bu haftaki ilgi çekici paylaşımları Rabbits ile sınırlı kalmadı. Usta yönetmen ayrıca hava durumu raporu verdiği video serisinin son 6 Haziran tarihli bölümünde, geçtiğimiz günlerde gördüğü tuhaf rüyasını izleyicilerle paylaştı. En az yönetmenin filmleri kadar tuhaf olan bu rüya II. Dünya Savaşı’nın en kanlı muharebelerinden biri olan Normandiya Çıkarması sırasında geçiyor. Ancak Lynch Amerikan askerleri arasında değil, Almanya tarafında yer alıyor. David Lynch rüyasını şöyle anlatıyor:

“Operasyonda 1.527.000 asker vardı. Devasa bir şeydi. Bir gece, o gün Normandiya’da öldürüldüğüm bir rüya gördüm, bir Alman askeriydim. 16 yaşında. Hitler gitgide daha genç adamları ve çocukları orduya alıyordu. Annem savaşa gittiğim için çok üzgündü ve o gün kendimi yürürken buldum. Sahilden çok uzaktaydım. Ufak kum tepelerinin olduğu bir alandaydı. Oldukça sisli, bulutlu ve griydi.”

“Bir tepeden aştım ve yanımda tüfeğim vardı ve aşağıda bir Amerikan askeri vardı, döndü ve makineli tüfeğini ateşledi. Mermiler mideme isabet etti. Tüfeğimi atıp karnımı tuttum ve sıcak kanı hissedebiliyordum. Hatırladığım bir sonraki şey vücudumun çok çok ısındığı. Hemen sonrasında dizlerimin üzerindeydim. Ve sonra, ışıklar söndü.” Lynch’in rüyasını anlattığı videoyu aşağıda bulabilirsiniz.


Rabbits
2002
Rabbits
Komedi / Dram / Fantastik / Korku / Gizem50 dk

Yönetmen: David Lynch
david lynch'den preteatral bir sitcom.
gülme efektleri ve manasızlığın anlamı, yine yüzeyde ölü taklidi yapar gibi yüzüyor. keşfetmek zor. bir metafor olarak tavşan kullanımı, eğer donnie darko öncesi bir yapım olsaydı, direkt olarak donnie darko için...
6.9 (8,297 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film