Giriş Kayıt

Bong Joon-ho, Mindhunter'ın Bir Bölümünü Yönetmek İstediğini Açıkladı


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 11 Ekim 2019 11:35

339 

resim

Bu yıl Parasite ile adından övgüyle söz ettiren Bong Joon-ho, Amerika’da bir dizide yönetmen koltuğuna otursa bunun Mindhunter olacağını açıkladı.

Memories of Murder, The Host ve Snowpiercer gibi sevilen filmlere imza atan, yakın dönem Güney Kore sinemasının önemli isimlerinden Bong Joon-ho, bu yıl da Parasite ile adından övgüyle söz ettirmeyi başardı. 72. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’ye layık görülen film, birçok sinema yazarı tarafından bu yılın en iyi filmlerinden biri olarak değerlendirildi.

Beğeniyle karşılanan son filminin bu hafta ABD’de vizyona girecek olması vesilesiyle Collider’a konuşan Bong Joon-ho’a Amerika’da bir dizide konuk yönetmen olarak görev alma şansı olsa hangi diziyi tercih edeceği soruldu. Güney Koreli yönetmenin bu soruya cevabı Mindhunter oldu.

resim

2003 yapımı Memories of Murder ile bugüne kadar çekilmiş en iyi seri katil filmlerinden birine imza atan Joon-ho, Mindhunter ile benzer bir metot izleyerek katilden çok zihnine girip onu yakalamaya çalışan dedektiflere odaklanmıştı. Bu filmin hazırlık sürecinde seri katiller üzerine detaylı bir araştırma yapan yönetmen, David Fincher öncülüğünde televizyona uyarlanan Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit kitabının da bu araştırmasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek aslında Mindhunter’ın işlediği konularla oldukça aşina olduğunu ifade etti. Seri katillerin profillerini çıkaran ilk FBI ajanı olan John E. Douglas’ın kaleme aldığı bu kitabın seri katil araştırmaları için adeta bir kutsal kitap gibi olduğunu söyleyen yönetmen, bu kitapta geçen seri katillere de hakim olduğunu ifade etti.

Ne kadar iyi bir yönetmen olduğunu Parasite ile bir kez daha gösteren Bong Joon-ho’nun Mindhunter’da yönetmen koltuğuna oturma fikri gerçekten heyecan verici olsa da bunun gerçeğe dönüşme ihtimalinin oldukça düşük olduğunu belirtmemiz gerek. Dizinin yönetmeni ve yapımcısı olan David Fincher her ne kadar her bölümü kendisi yönetmiyor olsa da, dizinin görsel dilinde tutarlılık oluşturmak için bölümleri yönetecek isimler konusunda oldukça seçici davranıyor. Dizinin geçtiğimiz aylarda yayınlanan 2. sezonu üç farklı yönetmen (David Fincher, Andrew Dominik, Carl Franklin) tarafından yönetilmiş olmasına rağmen tek bir elden çıkmış gibi göründüğü için yönetmenin bu kararının istenen sonucu verdiğini söyleyebiliriz. Oldukça spesifik bir sinema diline sahip olan Bong Joon-ho’nun Mindhunter’da yaratılan bu düzene ayak uydurması ise zor görünüyor. Ayrıca Joon-ho’nun geçtiğimiz günlerde iki yeni film için hazırlıklara başladığını açıklaması, yönetmenin uzunca bir süre meşgul olacağını gösteriyor.

Mindhunter
2017
Mindhunter
Suç / Dram / Gizem60 dk

Yönetmen: David Fincher, Andrew Douglas, Asif Kapadia
FBI eski özel ajanı John E. Douglas'ın anılarını anlattığı "Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit" isimli kitabından uyarlanmıştır. 1979 yılında geçecek dizide, seri katillerin işlediği ve soruşturmaları devam eden davaları...
8.6 (341,018 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film