Giriş Kayıt

Amazon'un The Lord of the Rings Dizisi Yeni Zelanda'da Çekilecek


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 18 Eylül 2019 16:10

513 

resim

Amazon tarafından hazırlanan The Lord of the Rings dizisi, Peter Jackson’ın yönettiği film üçlemesine de ev sahipliği yapan Yeni Zelanda’da çekilecek. Amazon, ön hazırlık süreci devam eden dizinin çekimlerine önümüzdeki aylarda başlanacağını açıkladı.

Fantastik edebiyatın en önemli eserleri arasında yer alan ve daha önce Peter Jackson tarafından sinemaya uyarlanan Yüzüklerin Efendisi – The Lord of the Rings, Amazon tarafından hazırlanan yeni dizi ile ekranlara geri dönüyor. Televizyon tarihinin en yüksek bütçeli yapımı olması beklenen The Lord of the Rings dizisi için hazırlıkların hız kazanmasıyla birlikte dizi hakkında yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor.

Amazon, dün yayınladığı açıklamayla dizinin Yeni Zelanda’da çekileceğini açıkladı. Bildiğiniz gibi Yeni Zelanda, Peter Jackson’ın yönettiği film üçlemesinin çekimlerine de ev sahipliği yapmıştı. Doğal yapısıyla Orta Dünya’yı ekrana yansıtmak için ideal bir lokasyon olarak kabul edilen Yeni Zelanda’nın çekim yeri olarak seçilmesi, Amazon dizisinin görsel olarak film üçlemesinden çok da ayrı durmayacağını gösteriyor. Öte yandan Amazon ön hazırlık sürecinde olan dizinin çekimlerine önümüzdeki aylarda başlanacağını açıkladı.

Star Trek Beyond’un senaristleri olarak tanınan Patrick McKay ve John D. Payne‘in senaryosunu kaleme aldığı, Game of Thrones senaristlerinden Bryan Cogman‘ın ise danışman olarak yer aldığı dizinin yönetmenliğini Lo imposible, Penny Dreadful ve Jurassic World: Fallen Kingdom gibi yapımlarla tanınan J.A. Bayona üstleniyor.

Öte yandan dizinin oyuncu kadrosu da yavaş yavaş şekilleniyor. Şu ana kadar dizinin oyuncu kadrosunda yer alacağı açıklanan isimler; The Cry ve Picnic at Hanging Rock gibi dizilerde rol alan genç oyuncu Markella Kavenagh ve Maze Runner, We’re The Millers, Black Mirror: Bandersnatch gibi filmlerde rol alan, en son Midsommar’da izlediğimiz Will Poulter oldu.

J.R.R. Tolkien’ın The Lord of the Rings üçlemesinde anlatılan olayların asırlarca öncesinde geçecek olan dizi hakkında bilinenler oldukça kısıtlı olsa da, geçtiğimiz aylarda Amazon tarafından paylaşılan bilgiler dizinin Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ında geçeceğini gösterdi.

The Lord of the Rings dizisinin ne zaman ekranlara geleceği şimdilik belirsizliğini koruyor.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
2022
The Lord of the Rings: The Rings of Power
Aksiyon / Macera / Dram60 dk

Yönetmen: J.A. Bayona, Wayne Yip, Charlotte Brändström
Amazon Studios’un dizisi, Orta Dünya tarihinin destanlara konu olan İkinci Çağ’ındaki efsanevi kahramanları ilk kez ekrana getirecek. J.R.R. Tolkien’ın The Hobbit ve The Lord of the Rings’inin binlerce yıl öncesinde geçen bu epik drama, izleyicileri büyük...
7.0 (358,400 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film